Personliga fakta, fiktioner och föreställningar

Kinder
Lade du märke till mina mulliga kinder i fotosektionen? De har då alltid ställt till med bekymmer för mig. Jag hade en gång en pojkvän med liknande ansiktstopografi, och alla kallade oss för Piff och Puff. Jag fick en roll i en barnmusikal en gång, och regissören hade aldrig sett någon av oss, han hade rollbesatt baserat på våra fotografier. Vid första repetitionen ropade han upp mig, "här", sa jag, och såg hans ögon hoppa ut ur skallen på honom. Han hade givit mig rollen som den feta Lucinda som bara äter bakelser dagarna i ända, och framför honom stod en tunn tjej på 49 kg, som bara råkade ha mulliga kinder. Kostymavdelningen fick väldigt fullt upp med att leta fram kuddar och höftrullar att sy in i min klänning.

TV program
Jag avgudar Ally McBeal! Ally själv är någon slags märklig kombination av mig och min äldsta väninna Helene - klona ihop oss till en person á la Flugan, så får du Ally. Hela programmet är fyllt av dessa knäppa, underbara människor som aldrig ber om ursäkt för att de är sig själva. Sedan har vi Star Trek - alla serierna utom Deep Space 9. Star Trek talar verkligen till min nyfikenhet på livet och universum och min tro på den mänskliga förmågan att alltid komma igen, hur tufft det än blir, till min äventyrslusta och utforskarlusta. Arkiv X? Absolut, av samma anledningar. Det okända och det oförklarliga fascinerar mig. Andra favoriter är Vita huset, Advokaterna, The District och Curry nam-nam. Såpor? Aldrig i livet! Dåligt skrivna, dåligt regisserade, dåligt agerade och baserade på varenda klyscha som någonsin funnits.

Fiktion
Fantasy! Jag älskar mytologi i alla dess former, oavsett om det är faktisk uråldrig mytologi som våra förfäder lämnat efter sig, eller de mytiska världar som skapas av moderna fantasy författare. Jag är speciellt förtjust i legenderna om kung Arthur, både i dess medeltida ursprung och i den samtida fantasylitteraturen.

Komedi
Och nu till någonting helt annat, knuff knuff, behöver jag säga mer! Hur överlevde människan innan Monty Python? Och Blackadder och Pang i bygget. Det finns också en "gammal" brittisk show som hette "Beyond the fringe" (med bl a Peter Cook) som innehöll en del fullständigt hysteriskt roligt material - om du kan hitta det, hugg det! Humor som är absurd, oförutsägbar, eller är baserad på ovanligt vass kvickhet eller slagfärdighet är något jag är enormt förtjust i!

Film
Ja, oavbrutet. Jag har en dygnet-runt öppen videoaffär några kvarter bort, som dessutom har mycket bra priser (tack och lov), och jag är nog en av deras bästa kunder. Jag ränner där stup i kvarten, vid alla tidpunkter på dygnet. Några favoriter de senaste åren: The Matrix, Mumien (både 1 och 2), Bridget Jones dagbok, The Man Who Cried, Sjätte sinnet, The Cell, Elizabeth, Shakespeare in Love, En perfekt äkta man, Änglarnas stad, Les Misèrables... Och jag kan knappt bärga mig inför The Lords of the Ring! Jag samlar också på de tecknade Disneyfilmerna - jag älskar dem!

Mat och dryck
Rött och hett! Medelfylliga och fylliga röda viner från Sydafrika, Sydamerika, Spanien eller Italien. Kryddstarkt indiskt, thailändskt, spanskt eller italienskt, gärna med massor av vitlök. Mums!

Den andliga sidan av livet
Vanlig institutionaliserad religion, nej. Det finns många sanningar och utmärkta budskap i Bibeln, Koranen, Bhagavad Ghita osv, och jag har studerat och kommer alltid att hedra dem alla. Dock lämnar de mig med känslan att de inte förtäljer hela historien, att det finns mer att veta och förstå, att ingen enda religion förmedlar eller en kan förmedla allt, att dogma och doktriner representerar en förvanskning av det ursprungliga budskapets avsikter och innebörd, att kontakten med den andliga källan inte kräver några mellanhänder i form av präster, imamer, yogis osv. En enda bok sammanfattar det hela - Neale Donald Walschs Conversations with God (Samtal med Gud på svenska). Allt jag kommit att tro på och ta till mig som mina egna sanningar genom många års studier av hundratals olika källor, och genom många år av reflektion och meditation, finns här, i ett nötskal. Tänk dig min förvåning när jag hittade alla mina egna sanningar och trossatser i en enda bok - jag blev både djupt överraskad och överlycklig! Så nu driver jag och Sanna Carlsson CWG Center of Stockholm, komplett med webbforum och webbtidning.
Ta en titt om du vill veta mer!

Vänner
Helene Carenborn, Micke Wiberg, RoseMarie Andersson, Gunnar Michaeli och Mia Hertler, Anders Tengner och Agneta Ivarsson, Mats Tengner, Lena Brandt, Magnus Michaeli, Karin Olsson, Karin Winkler, Camilla Waltin, Lydia Duprat, Glenn Omans, Beth Briggs, Lisa Carr Hogarth, Sanna Carlsson, Calle Rehbinder and Jennie, all my CWG friends... vad säger man? Ni är alla totalt sjuka i huvudet och jag älskar er för det!

Familj
Mamma: Helene Wikström (banktjänsteman)
Pappa och styvmor: Frank och Terry Southerington (universitetsprofessorer, regissörer, skådespelare)
Syskon: Tom (advokat), Paul (datageni), Jennifer (animekonstnär) och Margaret (gymnast och spirande skådespelerska) Southerington
Mor- och farföräldrar: Rune och Kerstin Wikström, Frank och Muriel Southerington
Mostrar och morbröder, fastrar och farbröder: Katrin Stern, Örjan Wikström, Peter och Margaret Andrews
Kusiner: Julian Andrews, Pauline Warner, Kristian och Fredrik Stern

 

[Senast uppdaterad 16 jan, 2002] [Hem]